loading...

ويكي بيبي

امروز تكنولوژي فرصتي را فراهم آورده است تا با استفاده از امكانات آن، ضمن صرفه جويي در وقت، زمان بيشتري را به با هم بودن اختصاص دهيم. داشتن وقت بيشتر براي گذراندن كنار عزيزانمان و به خصوص فرزندان دلبندمان، مي تواند يكي از چند منفعت خريد اينترنتي باشد. فروشگاه اينترنتي بيبي پرو در راستاي اين ارزش بي نظير، در جهت كاهش نگراني هاي مادران و فراهم آوردن فضايي مناسب براي جست و جو و انتخاب كالاهاي مورد نياز آنان، ايجاد شد.

بازدید : 178
11 زمان : 1399:2

مقايسه زايمان طبيعي و سزارين

اگر پس از هفته‌ها بارداري و پرورش جنين، منتظر تولد اولين فرزندتان هستيد، شايد بارها لحظه تولدش را در ذهن تجسم كرده‌ايد. اگر بدون هيچ دليل پزشكي، سزارين را انتخاب كرده‌ايد، لازم است كه نظر متخصصين را بدانيد. شايد زايمان طبيعي برنامه‌ريزي‌شده بهتر از تيغ‌هاي جراحي باشد. از طرف ديگر شايد تمايل نداريد كه درد زايمان طبيعي را تحمل كنيد. در ادامه فوايد و مضرات هر كدام را مرور مي‌كنيم.

دلايل انتخاب سزارين

در چند سال اخير، پزشكان از تمايل روزافزون مادران به زايمان سزارين خبر مي‌دهند. بيشتر مادراني كه در انتظار تولد اولين فرزند خود هستند، بدون هيچ دليل پزشكي، تمايل به سزارين دارند. اما سازمان‌هاي درماني مطرح دنيا سعي دارند كه از جراحي‌هاي سزارين غيرضروري جلوگيري كنند.

چرا مادر ممكن است به‌جاي زايمان طبيعي، سزارين را انتخاب كند؟ برخي از افراد مي‌گويند كه برنامه‌ريزي براي سزارين راحت‌تر از آن است كه منتظر درد زايمان باشي. برخي ديگر مي‌گويند زايمان سزارين دردهاي احتمالي و عوارض آن را به‌حداقل مي‌رساند. پارگي، بي‌اختياري و اختلال در مسائل جنسي از عوارض احتمالي زايمان طبيعي است.

بدست‌آوردن آمار واقعي كمي دشوار است،‌ اما بيشتر متخصصان تخمين مي‌زنند كه از هر 100 زن،‌ كمتر از 3 نفر براي اولين زايمان خود سزارين را ترجيح مي‌دهند. دانشكده مامايي و زنان‌زايمان آمريكا (ACOG) مي‌گويد كه حتي اگر پزشك تمايل به انجام سزارين دارد، زنان بايد براي زايمان طبيعي برنامه‌ريزي كنند. هيچ دليل علمي وجودندارد كه سزارين ايمن‌تر از زايمان طبيعي باشد.

[caption id="attachment_7391" align="aligncenter" width="462"]اگر پس از هفته‌ها بارداري و پرورش جنين، منتظر تولد اولين فرزندتان هستيد، شايد بارها لحظه تولدش را در ذهن تجسم كرده‌ايد. اگر بدون هيچ دليل پزشكي، سزارين را انتخاب كرده‌ايد، لازم است كه نظر متخصصين را بدانيد. شايد زايمان طبيعي برنامه‌ريزي‌شده بهتر از تيغ‌هاي جراحي باشد. از طرف ديگر شايد تمايل نداريد كه درد زايمان طبيعي را تحمل كنيد. در ادامه فوايد و مضرات هر كدام را مرور مي‌كنيم. سزارين[/caption]

مقايسه راحتي دو نوع زايمان

برنامه‌ريزي سزارين به زنان اين حس را مي‌دهد كه روي تجربه‌اي كه ذاتاً غيرقابل پيش‌بيني است،‌ كنترل دارند. اگر بدانيد كه نوزادتان كي قرار است به دنيا بيايد، برنامه‌ريزي براي كمك‌گرفتن از خانواده،‌ ترك كار و تأمين نيازهاي كودك آسان‌تر مي‌شود. برخي زنان ترجيح مي‌دهند كه به جاي استرس درد زايمان در هفته‌هاي آخر، از رشد جنين لذت ببرند. اما اگر حتي براي سزارين آماده مي‌شويد، به اين معنا نيست كه جنين طبق برنامه‌هاي شما پيش مي‌رود. برنامه‌ريزي جراحي تا پيش از 39 هفتگي صورت نمي‌گيرد، اما با اين حال،‌ ممكن است درد زايمان زودتر خودش را نشان بدهد.

در بيمارستان ماماها و متخصصين زنان‌زايمان به شما به چشم بيماري كه قرار است جراحي شود نگاه مي‌كنند. حتي اگر قصد زايمان طبيعي داريد،‌ به اين معنا نيست كه حتماً اين اتفاق مي‌افتد. اما در زايمان طبيعي، مادر كنترل بيشتري روي تولد خواهد‌داشت. پس از سزارين، مادر علاوه بر اينكه لازم است نيازهاي نوزادش را رفع كند، بايد با سختي‌هاي ناشي از يك جراحي بزرگ روبرو شود. مدت زمان بيشتري بايد در بيمارستان بماند (به‌طور متوسط سه روز، در حالي كه در زايمان طبيعي دو روز كافي است). مادري كه سزارين شده‌است تا چند هفته بايد فعاليت‌هاي فيزيكي محدودي داشته‌باشد. درد جراحي نيز، شيردادن به نوزاد را سخت‌تر مي‌كند. در نهايت، با عمل سزارين،‌ احتمال اينكه دوباره به بيمارستان برگرديد بيشتر است.

درد زايمان طبيعي

برخي از خانم‌ها ترجيح مي‌دهند كه به‌جاي مديريت دردهاي زايمان، ريسك بيهوشي در جراحي را بپذيرند. بايد توجه داشته‌باشيد كه بيهوشي اپيدورال ممكن است خوب عمل نكند، يا امكان دارد كه شانس استفاده از آن را نداشته‌باشيد. تقريباً تمام زنان باردار داستان‌هاي وحشتناكي از درد زايمان را شنيده‌اند. اگر به اين موضوع اهميت مي‌دهيد، درباره آن با متخصص خود مشورت كنيد. اطمينان حاصل كنيد كه تيمي كه قرار است در هنگام زايمان در كنارتان باشند از نگراني‌هاي شما در مورد دردهاي احتمالي مطلعند و درمان‌هاي لازم را به‌كار مي‌برند. اگر برايتان امكان دارد با خانم‌هايي كه سزارين را تجربه كرده‌اند صحبت كنيد. آنها هنگام زايمان درد زيادي را تحمل نكرده‌اند اما بهبود آنها پس از جراحي،‌ طولاني‌تر و سخت‌تر است.

[caption id="attachment_7392" align="aligncenter" width="462"]اگر پس از هفته‌ها بارداري و پرورش جنين، منتظر تولد اولين فرزندتان هستيد، شايد بارها لحظه تولدش را در ذهن تجسم كرده‌ايد. اگر بدون هيچ دليل پزشكي، سزارين را انتخاب كرده‌ايد، لازم است كه نظر متخصصين را بدانيد. شايد زايمان طبيعي برنامه‌ريزي‌شده بهتر از تيغ‌هاي جراحي باشد. از طرف ديگر شايد تمايل نداريد كه درد زايمان طبيعي را تحمل كنيد. در ادامه فوايد و مضرات هر كدام را مرور مي‌كنيم. سزارين و زايمان طبيعي[/caption]

پارگي ناشي از زايمان طبيعي

بسياري از زنان، پس از زايمان طبيعي تجربه پارگي در ناحيه واژن يا بخش پرينه را داشته‌اند – بخشي كه بين واژن و مقعد قراردارد. اما اين پارگي‌ها، در شديدترين حالت خود، سطحي هستند و كمي مادر را اذيت مي‌كنند. اين زخم‌ها با چند بخيه ساده رفع مي‌شوند و مدت زمان كوتاهي براي بهبودي آنها كافي است. تعداد كمي از زناني كه زايمان طبيعي داشته‌اند (كمتر از 3 %) دچار پارگي‌هاي عميق شده‌اند كه منجر به مشكلاتي در ناحيه مقعد شده‌است و طبيعتاً روند بهبود طولاني‌تر مي‌شود. پرستاران ماهر در هنگام زايمان، بخش پرينه را به‌ندرت مي‌برند و كمتر از انبر جراحي استفاده مي‌كنند. بنابراين كافي است كه كمي از پرستاران شناخت داشته باشيد تا شانس بهبودي سريع خودتان را هنگام زايمان طبيعي بيشتر كنيد.

خطرات زايمان‌هاي بعدي

آنچه كه كاملاً روشن است آن است كه با هر بار عمل سزارين خطر بروز مشكلات و عوارض در زايمان‌هاي بعدي بيشتر مي‌شود. بنابراين اگر مي‌خواهيد فرزندان بيشتري داشته باشيد، متخصصين بر زايمان طبيعي اصرار بيشتري مي‌كنند. حتي اگر اطمينان داريد كه بيشتر از يكي دو فرزند نمي‌خواهيد بهتر است به اين نكته توجه كنيد:

مطالعات نشان مي‌دهند كه بسياري از زنان در مورد تعداد فرزندانشان اشتباه مي‌كنند و در نتيجه هنگام تصميم‌گيري در مورد نحوه زايمان اول ديدگاه درستي ندارند. معمولاً آنها يا تصميم خود را عوض مي‌كنند و يا نهايتاً با بارداري‌هاي ناخواسته مواجه مي‌شوند. علاوه بر آنچه كه مطرح شد بهتر است به نكات زير نيز توجه كنيد:

  • احتمال بروز خونريزي‌ها: برخي از يافته‌هاي علمي بيان مي‌كنند كه در زايمان سزاريني كه از پيش برنامه‌ريزي شده‌است،‌ احتمال بروز خونريزي كمتر است. البته به‌خاطر داشته باشيد كه برخي از زناني كه تصميم به زايمان طبيعي مي‌گيرند در نهايت با سزارين مواجه مي‌شوند كه در اين حين خونريزي بيشتري نسبت به عمل سزارينِ از پيش تعيين‌شده اتفاق مي‌افتد.
  • مدت اقامت در بيمارستان پس از زايمان: با زايمان طبيعي،‌ مادران سريع‌تر مرخص مي‌شوند. همچنين در زناني كه سزارين كرده‌اند احتمال بازگشت به بيمارستان دوبرابر بيشتر از زايمان طبيعي است.
  • مشكلات تنفسي: نوزاداني كه با عمل سزارين به‌دنيا آمده‌اند،‌ بيشتر از ساير نوزادان، به‌علت مشكلات تنفسي به بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان منتقل مي‌شوند. البته تعداد اين موارد بسيار اندك است.

با تمام اين توضيحات، متخصصين معتقدند كه زايمان سزارين تنها بايد زماني صورت گيرد كه از لحاظ پزشكي نياز باشد. آنها به مادران باردار توصيه مي‌كنند كه به‌خاطر مزاياي كوتاه‌مدت سزارين از خطرات ناشي از آن غافل نشوند.

براي خريد سيسموني كودكتان به سايت ما مراجعه كنيد:

www.babypro.ir

منابع

بازدید : 225
11 زمان : 1399:2

نكاتي در خصوص واكر كودك

واكر كودك چيست؟

وقتي كودكتان براي اولين بار روي پاي خودش ايستاد و اولين قدم‌هاي تلوتلوخورانش را برداشت نخستين فكر شما، بعد از ذوق و خوشحالي، به‌عنوان پدر يا مادر چيست؟ بله، مراقب باشم بچه به جايي نخورد يا زمين نيفتد. خب، اين دقيقاً همان كاري است كه واكر كودك برايتان انجام مي‌دهد. واكر كودك مثل نوعي عصا هم كودكتان را از زمين‌خوردن حفظ مي‌كند و هم به او كمك مي‌كند به تنهايي اولين گام‌هايش را بردارد. بسته به سن و ميزان توانايي كودك در حفظ تعادل ممكن است واكر كودك صندلي داشته باشد (كه در ايران به اين نوع واكر روروك هم مي‌گويند) يا مثل ماشيني در حال راندن جلوي كودك قرار گيرد.

وقتي كودكتان براي اولين بار روي پاي خودش ايستاد و اولين قدم‌هاي تلوتلوخورانش را برداشت نخستين فكر شما، بعد از ذوق و خوشحالي، به‌عنوان پدر يا مادر چيست؟ بله، مراقب باشم بچه به جايي نخورد يا زمين نيفتد. خب، اين دقيقاً همان كاري است كه واكر كودك برايتان انجام مي‌دهد

هنگام تهية واكر كودك چه نكاتي را بايد در نظر گرفت ؟

ايمني

بچه‌ها عاشق اين هستند كه آزادانه و بدون «دخالت» بزرگترها راه بروند. شما هم كه هميشه نمي‌توانيد دنبالشان بدويد يا مراقبشان باشيد، پس بايد واكري انتخاب كنيد كه به جاي شما مراقب ايمني بچه باشد. يعني واكري كه:

  • سطح مقطع پهني داشته باشد. اين باعث ميشود بچه نتواند هر جايي كه مي‌خواهد برود.
  • چرخ‌هايش پدهاي ضد سرخوردن داشته باشد.
  • ترمز كاهش سرعت داشته باشد، به‌طوري كه به كودك اجازه ندهد از سرعت خاصي تجاوز كند.

سرگرمي

. وقتي بچه از راه رفتن خسته مي‌شود، خوب است چيزي داشته باشد كه با آن سرگرم شود. چيزهايي مثل:

  • اسباب‌بازي‌هاي تعبيه شده
  • كليدهاي موزيك
  • شكل‌ها و بافت‌هايي كه بتواند آنها را لمس و با آنها بازي كند

توجه كنيد كه اين وسايل سرگرم‌كنندة نبايد بيش از اندازه كوچك باشند و كودك نبايد بتواند به راحتي آنها را بكَند و در دهان بگذارد.

سازگاري

همه مي‌دانيم كه بچه‌ها «روز به روز» بزرگ مي‌شوند و مسلم است كه شما نمي‌توانيد دائم واكر جديدي تهيه كنيد، پس بايد از همان ابتدا واكر تهيه كنيد كه امكان سازگاري با رشد كودكتان را داشته باشد. يعني:

  • داراي تنظيمات ارتفاع باشد
  • تنظيماتي داشته باشد كه وقتي بچه بيشتر ياد گرفت مستقل قدم بردارد بتوانيد آنها را اعمال كنيد

سبكي و امكان مانور.

به خاطر داشته باشيد كه واكر ابزار كودك شما براي حركت است، پس بايد بتواند به‌راحتي آن را با خود بكشد و جا به جا كند. اين يعني كه بايد به قدر كافي سبك باشد و نحوة اتصال و جنس چرخ‌ها بايد به‌گونه‌اي باشد كه بيش از اندازه اصطكاك ايجاد نكند.

امكان تا شدن. اگر واكر كودكي تهيه كنيد كه امكان تاشدن و كوچك شدن داشته باشد مي‌توانيد آن را در مسافرت يا حتي مهماني به همراه ببريد و كودكتان را خوشحال كنيد.

اكر كودك مثل نوعي عصا هم كودكتان را از زمين‌خوردن حفظ مي‌كند و هم به او كمك مي‌كند به تنهايي اولين گام‌هايش را بردارد. بسته به سن و ميزان توانايي كودك در حفظ تعادل ممكن است واكر كودك صندلي داشته باشد (كه در ايران به اين نوع واكر روروك هم مي‌گويند) يا مثل ماشيني در حال راندن جلوي كودك قرار گيرد.

خريد انواع اسباب بازي : https://babypro.ir/بازي-و-سرگرمي

خريد انواع واكر, راكر و روروئك : https://babypro.ir/واكر-و-روروئك

منبع

http://www.bebeconfort.com/baby-feeding-care/playing-and-relaxing/choosing-a-baby-walker.aspx

https://www.wikihow.com/Buy-Baby-Walkers

بازدید : 204
11 زمان : 1399:2

دروغگويي در كودكان

يكي از نتايج مهم تربيت جلوگيري از دروغگويي كودكان است. اين مسئله در اغلب خانواده ها مطرح است و والدين نه در دوران خردسالي كودك بلكه از حدود سن تميز از آن شديدا رنج مي برد. پايه گذاري اين خوي و عادت ناپسند از همان دوران كودكي است. در روزهاي اول كه بنا به علل اجتماعي و احيانا غريزي طفل دروغ مي گويد و راه حيله در پيش مي گيرد، والدين با خنده و شعف از او استقبال مي كنند غافل از اينكه همين امر موجب رشد و پرورش اين حالت نابه هنجار مي گردد.

كي از نتايج مهم تربيت جلوگيري از دروغگويي كودكان است. اين مسئله در اغلب خانواده ها مطرح است و والدين نه در دوران خردسالي كودك بلكه از حدود سن تميز از آن شديدا رنج مي برد. پايه گذاري اين خوي و عادت ناپسند از همان دوران كودكي است. در روزهاي اول كه بنا به علل اجتماعي و احيانا غريزي طفل دروغ مي گويد و راه حيله در پيش مي گيرد، والدين با خنده و شعف از او استقبال مي كنند غافل از اينكه همين امر موجب رشد و پرورش اين حالت نابه هنجار مي گردد.

تعريف دروغ:

دروغ بيان سخن و مطلبي است كه مطابق با واقعيت و حقيقت نيست. معمولا آن كسي كه دروغ مي گويد آگاهانه به تعريف حقيقت مي پردازد و امري را تأييد مي كند كه وجود خارجي ندارد. البته بسياري از كودكان خردسال و آن ها كه در مرز سن تميز هستند گاهي بين تخيل و واقعيت فرقي نمي گذارند و سخني مي گويند كه به نظر ما دروغ است. معمولا هدف از دروغ ،گمراه كردن طرف مقابل و يا مشتبه كردن امري بر ديگري است تا در سايه آن به هدف و مقصدي كه مورد نظر است برسد. آن كس كه دروغ مي گويد معمولا قصد دارد بر اثر آن به اغفال و فريب ديگران بپردازد و آن ها را گول بزند، آن چنان كه واقعيت ها را در نيايند و دست او را تا رسيدن به مقصد باز گذارند.

دروغ نشانه چيست؟

دروغ چه در كودكي و چه در بزرگسالي حاكي از وجود اغتشاش و ناامني در درون فرد است و نشان مي دهد كه فرد در وضعي نامطمئن و ناايمن قرار دارد، شخصيت و موقعيت او در خطر است و تنها از راه دروغ مي تواند خود را رهايي بخشد.

عوامل و انگيزه هاي دروغگويي:

1- ترس از مجازات 6- احساس فشار

2- ضعف و عجز 7- حسادت و رقابت

3- جلب نظرها 8- كسب منافع

4- خودنمايي و غرور 9- پوشاندن لغزش ها

5- آرزو و اميد 10- انتقام گيري

در راه تربيت درست كودكان، والدين با آگاهي از علل دروغگويي مي توانند آن را برطرف كنند. يعني وقتي كودكان احساس امنيت كنند و اين در صورتي حاصل مي شود كه ارتباط بين كودك و والد ارتباط سازنده و مفيدي باشد و كودك احساس فشار نكند. همچنين براي جلب توجه دروغ نگويد چون در مواقع درست و به جا توجه را از والدين مي گيرد. پس با يك شيوه صحيح فرزند پروري مي توان كودك را راستگو تربيت كرد.

در راه تربيت درست كودكان، والدين با آگاهي از علل دروغگويي مي توانند آن را برطرف كنند. يعني وقتي كودكان احساس امنيت كنند و اين در صورتي حاصل مي شود كه ارتباط بين كودك و والد ارتباط سازنده و مفيدي باشد و كودك احساس فشار نكند. همچنين براي جلب توجه دروغ نگويد چون در مواقع درست و به جا توجه را از والدين مي گيرد. پس با يك شيوه صحيح فرزند پروري مي توان كودك را راستگو تربيت كرد.

وقتي كه كودكي دروغ مي گويد چگونه بايد با او برخورد كرد؟

وقتي كه كودكي دروغ مي گويد اولين كار اين است كه موقعيت را در نظر بگيريد و علت دروغ گفتن فرزندتان را بيابيد. دلايل دروغ گفتن متفاوت است. كودكان گاها براي اجتناب از مجازات دروغ مي گويند، بايستي منطقي باشيد و آرام صحبت كنيد، در مورد مسائل علت را بپرسيد و به او بگوييد كه نيازي نيست كه بترسد، بهتر است هرجا كه اشتباهي رخ داده يا انتخاب هاي نادرست داشته است در موردش به درستي صحبت كنيد تا بتوانيد كمكش كنيد و هيچ وقت به خاطر اشتباهات كودكتان او را تنبيه نكنيد بلكه او را راهنمايي كنيد و پيامدهاي رفتار را برايش توضيح دهيد، چون سرزنش كردن و يا تنبيه كردن باعث مي شود كه كودكان دروغگو بمانند. كودكي كه دروغ مي گويد، به دلايل متفاوتي دست به اين كار مي زند. به چند دليل مهم در ذيل اشاره شده است:

1- جلب توجه:

گاهي به دلايلي كودك احساس مي كند پدر و مادرش به اندازه كافي او را دوست ندارند به اين ترتيب او دروغ مي گويد تا توجه پدر و مادر را به خود جلب كند.

2- نياز به حرف زدن:

گاهي كودك يك موضوع را به حدي طول و تفصيل مي دهد كه پدر و مادر متوجه مي شوند او دروغ مي گويد. در چنين مواقعي بايد با كودك در مورد تخيلات ذهني اش حرف زد و از او خواست تا تخيلاتش را نقاشي كند. مهم است كه كودك مرز بين واقعيت و تخيلاتش و تظاهرها را بشناسد.

3- كمك گرفتن از بازي:

از راه بازي با كودك مي توان اهميت راستگويي را به كودك فهماند و نتايج حاصل از دروغگويي را به او نشان داد. هنگام بازي به كودك القا كنيد كه دروغگويي چطور روابط دوستانه و صميمانه را به هم مي زند و چطور موجب مي شود تا ديگران شخص دروغگو را دوست نداشته باشند. در قالب بازي و نمايش، بچه ها بهتر به ارزش راستگويي پي مي برند.

4- تأمين امنيت و آرامش:

كودك بايد احساس امنيت و آرامش داشته باشد. به طور معمول كودكان به خاطر ترس از تنبيه شدن به دروغگويي پناه مي برند. اشتباهاتي را كه كودك مرتكب مي شود با گذشت و مهرباني ببخشيد. وقتي كودك در خانه احساس راحتي كند و مطمئن شود كه هنوز بخشي از خانواده است و با وجود اشتباهاتش او را دوست دارند، هرگز دروغ نمي گويد.

5- انتظارات منطقي:

دروغ هاي كودكان، اغلب ناشي از فشارها و انتظارات بي مورد والدين است. از يك كودك چهار، پنج ساله انتظار نداشته باشيد مثل يك نوجوان دوازده سيزده ساله رفتار كند. او هنوز خيلي چيزها را نمي داند و در ضمن بسيار كنجكاو است. بي شك انتظارات سختگيرانه والدين كودك را به سمت دروغگويي سوق مي دهد.

6- اطمينان از سلامت روان:

اگر در كودك خود علائم بيماري اوتيسم را مي بينيد، حتما او را نزد درمانگر ببريد. در ضمن به ياد داشته باشيد بچه هاي مبتلا به اوتيسم دروغ هاي احمقانه مي گويند، سعي كنيد با آن ها رفتار طبيعي داشته باشيد چون آن ها نمي دانند چرا دروغ مي گويند. اگر فرزندتان مشكلي ندارد و نمي توانيد از پس دروغ هاي او بربياييد حتما از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

7- دقت در حرف زدن:

خودتان به عنوان پدر و مادر الگويي براي راستگويي باشيد. تا آنجا كه ممكن است در حضور بچه ها دروغي به زبان نياوريد. اگر قولي را به كودك مي دهيد حتما به آن عمل كنيد. بچه ها اول از والدين خود صفات خوب و بد را مي آموزند.

منبع: پرسش و پاسخ در مورد اختلالات رفتاري كودكان،

نويسندگان: ناهيده امير ناصري، غزاله باقريان، مرجان بيات، آزاده رجب نژاد، ليلا كريمي فرشي، سعيده سادات هراتي،

انتشارات: جهان اديب و سيناطب

جهت خريد سيسموني نوزادتان به سايت ما مراجعه كنيد:

www.babypro.ir

برچسب ها دروغ , كودكان , ويكي بيبي ,
بازدید : 260
11 زمان : 1399:2

چند توصيه براي تربيت كودكي شاد

اگر در آستانه پدر و يا مادر شدن هستيد، و يا اينكه مدتي است فرزند دلبندتان به دنيا آمده است، قطعاً آرزوي بهترين ها را براي او خواهيد داشت. احتمالاً يكي سوالاتي كه در همين باره ذهن شما را درگير كرده، و يا اينكه تبديل به يكي از اهداف تربيتي شما شده، اين است كه تربيت كودكي شاد به چه شكل است و چه رموزي دارد؟ اگرچه شاد بودن يك فرد تا حد زيادي بستگي به خود او نيز خواهد داشت،‌ ولي واقعيت اين است كه شما به عنوان والدين اين امكان را داريد كه در شادي او تاثيرگذار باشيد

توصيه اول – خودتان فرد شادتري باشيد

اين نكته براي تربيت كودكي شاد بسيار مهم است. مادامي كه خودتان شاد نباشيد، كودكتان هم شاد نخواهد بود. بنابراين، در ابتدا از خودتان شروع كنيد. علم روانشناسي ثابت كرده است كه والدين شاد به احتمال بيشتري ممكن است كودكاني شاد نيز داشته باشند. طي يك بررسي انجام شده، از كودكان پرسيده شد «اگر قرار بود يك آرزو براي والدين‌ خودت داشته باشي، آن آرزو چيست؟». بيشترين جوابي كه به دست آمده ممكن است شما را شگفت زده كند. كودكان پاسخ داده بودند كه آرزو مي‌كردند والدين آن ها كمتر خسته و مضطرب بودند.

توصيه دوم – ازدواج خود را نسبت به كودكتان در اولويت قرار دهيد

اين توصيه ممكن است برايتان عجيب باشد، ولي كارشناسان تربيتي بر اين باور هستند كه براي تربيت كودكي شاد، والدين نبايد خود و ازدواجشان را قرباني كودك كنند. در بسياري از مواقع، عشق والدين به كودك باعث مي شود تا تمام تمركزشان را معطوف به اين عضو تازه وارد كنند. ولي توجه بيش از حد به كودك باعث مي شود والدين فرسوده و از يكديگر دل‌زده شوند و از سوي ديگر كودكان هم بعضاً زياده خواه شوند. بهترين هديه‌اي كه براي ترتيب كودكي شاد مي توانيد به او دهيد، آن است كه ازدواجي موفق، شاد و سرزنده داشته باشيد.

 اين توصيه ممكن است برايتان عجيب باشد، ولي كارشناسان تربيتي بر اين باور هستند كه براي تربيت كودكي شاد، والدين نبايد خود و ازدواجشان را قرباني كودك كنند. در بسياري از مواقع، عشق والدين به كودك باعث مي شود تا تمام تمركزشان را معطوف به اين عضو تازه وارد كنند. ولي توجه بيش از حد به كودك باعث مي شود والدين فرسوده و از يكديگر دل‌زده شوند و از سوي ديگر كودكان هم بعضاً زياده خواه شوند. بهترين هديه‌اي كه براي ترتيب كودكي شاد مي توانيد به او دهيد، آن است كه ازدواجي موفق، شاد و سرزنده داشته باشيد. تربيت كودك شاد

توصيه سوم – والديني حامي باشيد

يكي ديگر از رمزهاي تربيت كودكي شاد، حمايت از كودك است. نوزادي كه به تازگي به دنيا آمده است، ‌كار خاصي جز گريه كردن و يا شير خوردن بلد نيست و به صورت مداوم در حال يادگيري مسائل مختلف است. به عنوان يك والد، اگر قصد تربيت كودكي شاد داريد، بايد از او حمايت كنيد تا توانايي هاي جديدي را ياد بگيرد.

توصيه چهارم – به كودك حق انتخاب بدهيد

براي تربيت كودكي شاد،‌ بايد او را در تصميم گيري ها شركت داد. به عنوان يك بزرگسال، هرگز حس و شرايط زندگي يك كودك را درك نخواهيد كرد، چراكه او تقريباً هيچ كنترلي روي زندگي ندارد. از روشنايي منزل گرفته، تا موسيقي، لباس هاي و حتي ساعت خواب كودك، همگي تحت كنترل والدين است. بعد از مدتي، به كودك حق انتخاب دهيد و او را در تصميم گيري ها وارد كنيد. ولي مراقب باشيد اين كار را بيش از حد انجام ندهيد و يا اينكه گزينه هاي خيلي زيادي پيش روي او قرار ندهيد. مثلاً از فرزندتان بخواهيد بين اين دو مدل غذا، كداميك را براي شام انتخاب كنيم؟

توصيه پنجم – اگر كودك با شما صحبت مي كند، با تمام حواس به او توجه كنيد

ايجاد ارتباطي موثر با كودك، يكي از اصول اساسي در تربيت كودكي شاد است. اگر كودكتان با شما صحبت مي كند، با تمام حواس به او توجه كنيد و صبحت هايش را بشنويد و بازخورد ارائه كنيد. در چنين لحظاتي حتماً بايد كتاب،‌ تلويزيون، تلفن همراه و ... را كنار بگذاريد و با حوصله به كودك توجه كنيد.

توصيه ششم – رفتار صحيح با نوزاد را ياد بگيريد

يك نوزاد راهي جز گريه كردن را براي اعلام نيازها و مشكلاتش بلد نيست. بنابراين، حتماً به گريه هاي او توجه كنيد. نوزاد بايد متوجه شود كه مي تواند به شما اعتماد كند و قابل پيش بيني هستيد. علاوه بر اين، در آغوش گرفتن صحيح نوزاد و قنداق كردن را هم به خوبي ياد بگيريد. ياد بگيريد چطور با زبان كودكانه بايد با او صحبت كرد،‌ چطور در برابر كنجكاوي‌ها و سوالات متعدد او با حوصله پاسخ داد و ...

يك نوزاد راهي جز گريه كردن را براي اعلام نيازها و مشكلاتش بلد نيست. بنابراين، حتماً به گريه هاي او توجه كنيد. نوزاد بايد متوجه شود كه مي تواند به شما اعتماد كند و قابل پيش بيني هستيد. علاوه بر اين، در آغوش گرفتن صحيح نوزاد و قنداق كردن را هم به خوبي ياد بگيريد. ياد بگيريد چطور با زبان كودكانه بايد با او صحبت كرد،‌ چطور در برابر كنجكاوي‌ها و سوالات متعدد او با حوصله پاسخ داد و ... تربيت كودكي شاد

توصيه هفتم – وعده هاي اصلي را به صورت خانوادگي ميل كنيد

يكي ديگر از اصول تربيت كودكي شاد به همين سادگي است! مطالعات نشان مي دهد كه كودكاني كه در كنار خانواده و به صورت دورهمي غذا مي خورند دايره لغات بيشتري بلد هستند، اعتماد به نفس بيشتري دارند و حتي نمرات بهتري مي گيرند. از سوي ديگر، اين كودكان كمتر به سراغ نوشيدني هاي غيرمجاز، مواد مخدر و يا عادات غلط رفتاري مي‌روند!

توصيه هشتم – حدود مشخصي براي كودك ترسيم كنيد

دادن آزادي بي حد و مرز به كودك هرگز به معناي شاد بودن او نخواهد بود. اگر هيچ حد و مرزي براي كودك تعيين نكنيد، كودك اين برداشت را مي كند كه والدين به او اهميت نمي دهند و نقش والدين بودن خود را قبول ندارند. كودكاني كه با مرزها و حدود رفتاري مشخص تربيت مي شوند،‌ موفق‌تر و با اعتماد به نفس بيشتري هستند.

توصيه نهم – مطمئن باشيد كودكتان به اندازه كافي مي خوابد

خواب براي كودكان بيش از چيزي كه تصور كنيد اهميت دارد و در تربيت كودكي شاد نيز موثر است. كودكاني كه به اندازه كافي نمي خواند تمركز كافي ندارند، عملكرد ذهن ضعيف‌تري دارند، خلاقت كمتري دارند و توانايي كمتري در مديريت احساسات خود دارند.

www.babypro.ir

منابع:

https://www.daniel-wong.com/2015/10/19/raise-happy-successful-child/

https://www.thebump.com/a/how-to-raise-a-happy-baby

https://www.babycenter.com/0_how-to-raise-a-happy-baby-and-child-birth-to-12-mo_1490882.bc

https://www.parents.com/baby/care/american-baby-how-tos/how-to-have-a-happy-baby/

برچسب ها كودكي شاد ,
بازدید : 208
11 زمان : 1399:2

دزدي كودك

يكي از اختلالات رفتاري رايج در ميان كودكان دزدي است كه به شكلهاي مختلف مي تواند بروز كند. البته توجه داريم كه تا قبل از سه سالگي به علت اينكه كودك معناي مالكيت را نمي داند، دزدي برايش معنايي ندارد، ولي پس از آن برداشتن اموال ديگران، بدون اجازه، دزدي محسوب مي شود. برداشتن و پنهان كردن اشيا و لوازم ديگران و داشتن اشيا حتي درصورت عدم نياز به آنها، سعي در خودنمايي به شكل هاي گوناگون، اعتراض و سركشي پنهان سازي كار اعمال خلاف خود تهديد و خشونت از علائم و نشانه هاي رايج دزدي در كودكان مي‌باشند.

يكي از اختلالات رفتاري رايج در ميان كودكان دزدي است كه به شكلهاي مختلف مي تواند بروز كند. البته توجه داريم كه تا قبل از سه سالگي به علت اينكه كودك معناي مالكيت را نمي داند، دزدي برايش معنايي ندارد،

عوامل زير به عنوان زمينه‌ساز دزدي توسط كودكان مطرح هستند:

  • ناآگاهي و عدم رسيدن به پختگي فكري
  • عدم برآورده ساختن نيازهاي كودك
  • دزدي گاه و سيله اي است براي ابراز وجود و بزرگ نشان دادن خود
  • عوامل استرس زاي كودك مانند جدايي از مادر اختلافات والدين و غيره
  • تقليد و الگوگيري از اعمال والدين يا اطرافيان خصوصي هم سن و سال ها
  • جبران احساس حقارت و جلب توجه ديگران
  • ترس از فقر و محيط ناآرام خانگي
  • آزادي بيش از حد كودك
  • بي توجهي والدين به رفتار كودك و عدم كنترل
  • تبعيض قائل شدن بين فرزندان توسط والدين
  • گرفتاري و اشتغال والدين و عدم نظارت كافي و تربيت كودك

راهكارهايي كه والدين مي توانند براي رفع اختلال رفتاري دزدي توسط كودكان انجام دهند، عبارتند از:

  • يافتن علت‌ها و انگيزه‌هاي دزدي در كودك
  • رفع به موقع نيازهاي مادي كودك مثلاً دادن پول توجيبي كافي به كودك
  • تامين نمودن نيازهاي عاطفي مثلاً گاهي كودك براي بيان احساس دشمني نسبت به مربي يا والدين دزدي مي كند
  • افزايش احترام و عزت نفس در كودك
  • دور نگه داشتن وسايل و اشيايي كه كودك را به دزدي تشويق مي‌كند
  • رازداري و مطرح نكردن مشكل كودك با ديگران
  • سرگرم كردن و ايجاد مشغوليت هاي مورد علاقه
  • ايجاد فرصت هايي جهت تخليه هيجانات در كودك و شركت در فعاليت هايي نظير كارهاي مدرسه بازي هنر ورزش و غيره
  • توضيح پيامدهاي رفتار كودك توسط والدين

خلاصه و نتيجه گيري:

دزدي عبارت است از برداشتن و پنهان كردن اشياء و اجناس ديگران بدون اجازه، انكار و پنهان اين عمل . عوامل پديدآورنده آن بسيار گسترده است. عدم برخورداري از توجه و محبت كافي كودك، عدم وجود احساس امنيت و اتحاد در خانواده، رفتار خشن و اعمال سختگيرانه نسبت به او، گاهي عدم دسترسي آسان او به امكانات و لوازم رفاهي متناسب با سنش. الگوگيري هاي نامناسب از داخل خانواده يا محيط بيرون خانواده، عدم نظارت منطقي بر كاركرد كودك، گاهي حس انتقام و حسادت كودك نسبت به والدين يا برادران و خواهرانش، احساس تنهايي، جلب توجه، گاهي رياست كردن و قوي نشان دادن كودك به ديگران با گرايش به دزدي ريشه هاي مختلف اين رفتار است.

شما هم مي توانيد تجربيات مثبت و منفي خود را درباره ي اين مشكل با ديگر خانواده ها در پايين همين صفحه به اشتراك بگذاريد. براي پيگيري تازه هاي ويكي بيبي هم در شبكه‌هاي اجتماعي همراه ما باشيد.

www.babyproir/wiki

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
لینک دوستان
آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 4
  • بازدید ماه : 7
  • بازدید سال : 45
  • بازدید کلی : 3076
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی